Smo ansambel NAVEZA in prihajamo iz Štajerske in Koroške. Igramo narodno- zabavno glasbo s štiriglasnim petjem in zabavno glasbo. Ansambel je nastal aprila leta 2007, ko sva kitarist Bojan in harmonikar Mitja spoznala basista Jureta in tako smo začeli pridno vadit.

 
Nastajale so naše prve avtorske skladbe s katerimi smo se uspešno predstavili na festivalih narodno-zabavne glasbe kot so: Vurberk, Graška Gora poje in igra, Cerkvenjak, Dolenjske Toplice in Odmev z Boča.

Januarja 2009 se nam je pridružil Tadej, tako da smo pridobili še enega basista in vokalista. Na koncu meseca februarja 2009 je izšel naš prvi album z naslovom Ti si prava, katerega smo izdali pri založbi Vox.

Veliko igramo na porokah, abrahamih, veselicah in drugih prireditvah, kjer naš program popestrimo z družabnimi igrami in humorjem.

Ansambel je leta 2017 praznoval 10. obletnico delovanja in jo proslavil z velikim koncertom v Slovenj Gradcu. Se pa je je po desetih letih od ansambla kar se tiče odrskih nastopov poslovil Bojan. Bojan še vedno skrbi za tehnični del ansambla (ozvočenje). Na njegovo mesto pa smo enakopravno sprejeli novega člana Iztoka Halužan iz Rogaške Slatine.